Ілюстрація REUTERS

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) змушений вводити тимчасові зупинки виробництва автомобілів на своїх підприємствах в Італії у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Читайте такожАвтосалон в Нью-Йорку перенесли через коронавірус

Про це повідомляє прес-служба автовиробника, передає Autonews.

Відео дня

У Fiat зазначили, що ці заходи пов'язані з вимогами італійського уряду щодо протидії поширенню вірусу нового типу в країні. У компанії вже зробили ряд дій, спрямованих на підвищення безпеки, в тому числі дезінфекцію робочих зон і приміщень для відпочинку. На деяких підприємствах вводяться тимчасові зупинки виробництва, які, як запевняють в Fiat, не повинні позначитися на загальному обсязі продукції.

За даними Automotive News, найбільший італійський автомобільний дилер Autotorino, який у 2019 р. реалізував близько 30 тис. нових машин і понад 20 тис. старих, згорне свою діяльність як мінімум до 3 квітня. Це буде перша зупинка в роботі компанії за більш ніж півстолітню історію.

Новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На цей час відомо про більш ніж 110 тис. заражених і понад 4 тис. загиблих. На сьогодні лідерство за кількістю хворих за межами КНР утримує Італія, де зафіксовано понад 10 тис. випадків зараження.