Ілюстрація REUTERS

Найбільший лоукост-авіаперевізник у Центральній та Східній Європі Wizz Air скоротить персонал на 19% і заробітну плату у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомила прес-служба перевізника.

Читайте такожLufthansa оголосила про закриття лоукостера Germanwings та скорочення флоту

«Попри всі зусилля, компанія робить важкий крок зі скорочення 1000 співробітників, що означає скорочення на 19% кількості робочих місць. Додаткові заходи щодо звільнення співробітників будуть прийняті в короткостроковій перспективі через пандемію COVID-19», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також наголошується, що протягом усього року зарплата генерального директора, ради директорів і всіх старших посадових осіб буде скорочена на 22%, в той час як заробітна плата пілотів, бортпровідників та офісного персоналу в середньому буде зменшена на 14%

У прес-службі підкреслили, що були вжиті й інші заходи для пом'якшення фінансового впливу COVID-19.

«Wizz Air працює з постачальниками над зниженням ставок за контрактом і поліпшенням умов оплати. Крім того, компанія підтверджує, що вона поступово поверне 32 старих орендованих літаки, оскільки термін дії існуючих договорів оренди закінчується», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), на відновлення авіації після епідемії коронавірусу COVID-19 знадобиться понад 6 місяців.

Довідка УНІАН. Wizz Air - найбільший лоукост-авіаперевізник у Центральній та Східній Європі, який здійснює рейси понад 700 маршрутами з 25 баз, з'єднуючи 155 напрямків у 45 країнах.