Wizz Air планує відновити більшість рейсів після завершення карантину / Фото УНІАН

Угорський лоукостер Wizz Air має намір відновити виконання більшості рейсів до 2020 року і продовжить отримувати нові літаки.

Читайте такожГлава Ryanair прогнозує, що лоукостер не виконуватиме пасажирські авіарейси до червня

Про це заявив глава Wizz Air Йожеф Вараді в інтерв'ю Bloomberg, повідомляє avianews.com.

Відео дня

За словами топ-менеджера, до кінця року авіакомпанія поверне в роботу 80% провізних ємностей і має ресурси для запуску нових рейсів на ринках, з яких діючі гравці підуть чи скоротять свою присутність.

При цьому повідомляється, що Wizz Air не має наміру відмовлятися від отримання 15 нових літаків Airbus у 2020 році та інших авіалайнерів у майбутні роки. Нові повітряні судна повинні допомогти бюджетнику зайняти нішу, яка звільниться після відходу з ринку слабших конкурентів.

Вараді заявив, що ліквідність Wizz Air дозволить авіакомпанії протриматися 1,5 роки без польотів. Авіаперевізник вже зменшив свої щомісячні витрати до 90 млн євро і розраховує, що цей показник скоротиться до 70 млн, коли почнуть діяти всі передбачені заходи економії. Вони включають скорочення зарплати персоналу на 50% і відмову від виплати грошей топ-менеджменту.

Читайте такожКоронавірус може завдати авіаперевізникам збитки до 113 мільярдів доларів у 2020 році – IATA

Вараді також закликав уряди європейських країн утриматися від фінансової допомоги неефективним авіаперевізникам.

Топ-менеджер вважає, що допомога повинна стосуватися тільки сфер оплати праці персоналу і зниження авіаційних зборів, включаючи збори за аеронавігацію.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше лоукостер Wizz Air скасував перельоти з України до травня через карантин.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: