Аеропорт Одеса розраховує у 2026 році досягти пасажиропотоку в 4 млн осіб / facebook.com/odesa.aero

Міжнародний аеропорт "Одеси", де сьогодні відкрилася нова злітно-посадкова смуга, розраховує вже у 2026 році досягти пасажиропотоку в 4 млн осіб.

Про це сьогодні повідомив директор Міжнародного аеропорту "Одеса" Володимир Семенченко.

"Ми маємо амбітну, але більш ніж досяжну мету - стати кращим регіональним аеропортом у Східній Європі в частині сервісності та безпеки для пасажирів, надійності для авіакомпаній, стабільності для співробітників. Після різкого падіння пасажиропотоку минулого року ми очікуємо перевезти у 2021 році 1,45 млн пасажирів, а відповідно до наших прогнозів вже у 2026 році досягти пасажиропотоку в 4 млн", - зазначив Семенченко.

Відео дня

При цьому він додав, що нова злітно-посадкова смуга аеропорту дозволить повітряній гавані міста приймати літаки середньої та великої дальності Boeing 737 та Airbus A320, за рахунок чого і вдасться збільшити кількість рейсів та пасажиропотік.

Cучасна технологія укладання покриття, яку було застосовано вперше у Східній Європі, та використання "важкого" бетону товщиною 40 см збільшили міцність та пропускну спроможність смуги удвічі. У перспективі - подовження смуги з 2800 м до 3200 м, що дозволить аеропорту обслуговувати літаки класу E.

Смуга вже прийняла перший літак. Це був рейс PQ107 Бориспіль-Одеса авіакомпанії SkyUp Airlines

Як повідомили в Одеській ОДА, нова смуга була збудована у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". У планах - також реконструкція міжнародного аеропорту "Ізмаїл".

У 2012 році був розроблений проект будівництва сучасного пасажирського термінального комплексу міжнародного аеропорту "Одеса" площею близько 30 тис. м2. Першу чергу будівництва комплексу, який складається з пасажирського терміналу і перону з чотирма місцями стоянки літаків, було завершено у 2016 році. Вже у 2017 році термінал розпочав обслуговувати внутрішні та міжнародні рейси. Наразі вже завершена третя черга, яка дозволяє обслуговувати літаки на новому пероні.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" повідомив, що цього року починається реконструкція аеропортів Житомира, Кривого Рогу, Ужгорода, Вінниці, Чернівців, Рівного, Полтави, Дніпра, Херсона.