Польські перевізниуи розпочинають нову блокаду на кордоні з Україною / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 18 грудня, польські перевізники розпочинають нову блокаду пропускного пункту "Дорогуськ" на кордоні з Україною, до них долучаються фермери. 

"В Дорогуську стартує нова блокада кордону, яку раніше заборонив війт. До нас приєднуються аграрії з організації "Об’єднане село", – повідомив лідер протестувальників-перевізників Рафал Меклер у Twitter (X). 

Зазначається, що протест, до якого долучаться аграрії, має розпочатися о 14:30 за київським часом. 

Відео дня

За словами лідера протестувальників, фермери долучаються до блокування "у зв’язку з трагічною ситуацією на польському ринку, спричиненою неконтрольованим напливом зерна з України, браком перспектив на покращення ситуації в жнива 2023 року, а також браком запровадження системних розв’язань з метою захисту вітчизняного ринку".

Крім того, серед вимог польських аграріїв є заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Блокування українсько-польського кордону: подробиці

6 листопада польські перевізники розпочали страйк на кордоні з Україною та перекрили рух на всіх трьох напрямках шляхах, які ведуть до кордону. 

Зараз черга нараховує понад 2 тисячі українських вантажівок. При цьому пропускна здатність переходу в Дорогуську становить приблизно 650 вантажівок на добу.

Вас також можуть зацікавити новини: