Причина обшуків-розслідування зловживань із закупівлями / фото facebook / Kravtsov.Evg

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки у керівництва "Укрзалізниці".

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах, причина обшуків - розслідування зловживань із закупівлями. На даний момент джерела видання повідомляють про обшук в кабінеті голови правління УЗ Євгена Лященко.

Як уточнює "Дзеркало тижня", у справі фігурує автомобіль, який отримав один з чиновників "Укрзалізниці" за певні послуги. Як повідомляє видання, 22 травня, Національне антикорупційне бюро України провело слідчі дії у директора з економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця" Едуарда Крицина. Чиновник контролює напрямок, який має відношення до всіх тендерів акціонерного товариства – службі внутрішньої безпеки АТ.

Відео дня

Обшуки в "Укрзалізниці"

У січні 2021 року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань перевірки та оцінки стану компанії "Укрзалізниця", розслідування фактів можливої бездіяльності, порушень законодавства органами управління зазначеного підприємства, які призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників.

8 квітня 2021 року Держбюро розслідувань проводило обшук у центральному офісі "Укрзалізниці". Служба безпеки України викрила корупційну схему привласнення понад 20 млн грн посадовими особами регіональної філії "Львівська залізниця" та керівником одного із заводів на сході України.

Вас також можуть зацікавити новини: