УНІАН

Київські чиновники наживаються на людях, коли в 2,5 рази підвищують вартість проїзду на громадському транспорті в столиці — з 8 грн до 20 грн, тобто європейського рівня. Про це заявив народний депутат Олександр Дубинський, і перерахував транспортні витрати киян на місяць:

"20 гривень за одну поїздку. Якщо ви їздите двома видами транспорту на роботу – це приблизно 1000 гривень, якщо чотирма — це вже 2 тисячі грн".

Нардеп пояснив, що Київська міськадміністрація намагається перевести містян на європейські тарифи.  

Відео дня

"Наприклад, в Іспанії, Португалії, Італії ціна проїзду в громадському транспорті становить в середньому від 1 євро до 1,2 євро. Але там немає такого неподобства на зупинках, як у Києві. Та й трамваї не 1976 року, вироблені ще в Чехословаччині", — зазначив Дубинський.

Політик вважає нові ціни на київський транспорт необґрунтованим. Київська влада спекулює на старому обладнанні, не докладаючи належних зусиль та інвестицій в оновлення рухомого складу та інфраструктури.

"Що ж думають собі київські чиновники? На техніці, яка куплена за гроші ще громадян Радянського Союзу, наживатися, продаючи квитки за цінами міст Європи, які вкладають десятки мільярдів євро в оновлення рухомого складу, в інфраструктуру і створення комфортних умов", — підкреслив Дубинський.

Нагадаємо, що вчора, 16 листопада, в КМДА заявив про те, що з 1 січня 2022 року планує підняти ціни на проїзд у громадському транспорті з 8 грн до 20 грн за одну поїздку.

При цьому влада пообіцяла зберегти тариф в 12 грн при використанні "картки киянина". А також знижку при покупці великого числа поїздок:

15 грн - на 50 поїздок;

20 грн - на 1-9 поїздок.

При купівлі місячного проїзного містянам обіцяли вартість проїзду 14,2 грн.

А керівник Державної регуляторної служби Олексій Кучер сьогодні заявив, що рішення про підвищення вартості проїзду має бути погоджено з його організацією. В іншому випадку воно може бути оскаржене в суді.