Фото прес-служби

Ініційована президентом Володимиром Зеленським програма «Велике будівництво» допомагає українцям, які раніше працювали за кордоном, знаходити роботу вдома. Історії трьох працівників компанії «Автомагістраль-Південь» публікує офіційна Facebook-сторінка президентської програми.

41-річний Олексій Чередник працює провідним інженером відділу технічного контролю у Краматорську. До того понад 5 років провів на будівельних проєктах у Туркменістані.

«Разом зі мною працювало чимало українців, адже наші фахівці надзвичайно затребувані у багатьох країнах. Ми ще дивувались: а де ж такий попит на нашу працю у рідній державі?!», - згадує Олексій.

Відео дня

Зараз він працює на масштабних проєктах на Донеччині. За словами Олексія, заробляє не менше, ніж раніше за кордоном.

Інженеру відділу технічного контролю Олексію Щербакову 34 роки, три з яких він провів на будівництвах у Туркменістані. Додому повернувся одразу після закінчення контракту – менталітет і звичаї чужої країни не підходили.

«Дуже задоволений тим, що в нашій країні взялись відбудовувати інфраструктуру. Нарешті держава отримає європейські дороги, а працівники – стабільну роботу та впевненість у майбутньому. Хочу створити власну родину та будувати свої плани виключно у рідній державі», - каже Олексій.

Його одноліток, механік Валентин Сафоник, встиг попрацювати у Казахстані, але сімейні плани змусили повернутись додому. Успішно пройшовши співбесіду, Валентин почав працювати на об’єктах «Великого будівництва» у компанії «Автомагістраль-Південь».

«Спочатку працював механіком на АБЗ у селі Ходовичі на Львівщині. Згодом - регіональним механіком на Донеччині. Нещодавно пішов на підвищення: тепер я механік нового АБЗ у рідному Павлограді. Чудові умови праці та гідна зарплатня», - говорить Сафоник.

Нагадаємо, як повідомив раніше заступник керівника Офісу президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, цього року за програмою Володимира Зеленського планують побудувати і відремонтувати рекордну кількість доріг – 6 500 км, а також 245 штучних споруд, з мостами включно.