В Україні вирішили серйозно взятися за лихачів на дорогах / фото УНІАН

Цього року буде закуплено ще 220 камер автофіксації перевищення швидкості, які встановлять на дорогах державного значення.

Читайте такожРада предложили карати "скручування" пробігу авто великим штрафом

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції за результатами 100 днів камер автофіксації в столиці та Київській області заявив голова Держагентства інфраструктурних проектів Кирило Хомяков.

Відео дня

Плани з установки камер автофіксації

Він зазначив, що до 50 камер, вже встановленим в Києві та області, в поточному році буде придбано ще 220 камер, які будуть встановлені на дорогах державного значення, а протягом 2021-2013 року закуплять ще 400 камер.

Що цьому передувало

  • З 1 червня заробили перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.
  • Порушенням є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год.
  • Розміри штрафів складають: 255 гривень - у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не понад 50 км/год; 510 гривень - при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год. Штраф зменшується на 50%, якщо він сплачений протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.
  • Правоохоронці стверджують, що аварійність на ділянках, де встановлені камери, істотно знизилася. Зокрема, кількість фактів перевищення швидкості в місцях установки камер за 100 днів знизилася в шість разів.