Коли відкриють метро в Дніпрі / фото УНІАН

Попри те, що Кабінет міністрів дозволив відкрити метро в Україні, у Дніпрі метрополітен поки що не відновив роботу.

Чому не запрацювало метро в Дніпрі

Відкриття метрополітену в Дніпрі поки що відклали. Підземку тут планували відкрити вже сьогодні, 25 травня. Однак ще немає рішення міської комісії досі, його мають ухвалити сьогодні впродовж дня.

Метро в Дніпрі - умови запуску / фото УНІАН

Так сталося через плутанину із послабленням карантину. У Міністерстві охорони здоров’я до останнього вагалися, чи відкривати у місті метрополітен.

Відео дня

Дніпровська підземка не працює від 17 березня. Водночас тролейбуси та трамваї у місті вже відновили звичний режим роботи.

Як працюватиме підземка після відкриття

У Дніпрі вирішили причепити додаткові вагони метро. Так, замість звичних 3-х, буде 5 – все для того, щоб забезпечити дистанцію між пасажирами.

Читайте такожУ Дніпрі з 24 травня буде відновлена робота наземного громадського транспорту у звичайному режимі, про метро повідомлять пізніше

За час простою у Дніпровському метро провели технічний огляд, відремонтували увесь рухомий склад, на деяких станціях полагодили ескалатори. Тож підземка готова у будь-який момент відновити свою роботу.

Як зазначив заступник техдиректора Дніпровського метрополітену Олександр Онофрійчук, пасажирів у підземку пускатимуть лише в засобах захисту – масках або респіраторах. У самому метрополітені будуть встановлені антисептики для рук. Крім того, раз на 3 години будуть проводити дезінфекцію поручнів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку після двох місяців карантину й вимушеного простою знову запрацював метрополітен у Києві та Харкові.

Читайте також: