Ілюстрація REUTERS

Національний банк України (НБУ) прогнозує падіння цін на бензин в Україні за підсумками поточного року на 10-15% через обвал світових цін на нафту.

Читайте такожРосійські нафтовики почали продавати бензин в збиток

Як повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час онлайн-брифінгу, у своєму макроекономічному прогнозі регулятор заклав середню ціну на нафту у 2020 році на рівні 35 доларів за барель.

Відео дня

При цьому він не виключив, що в поточних умовах ціна на нафту може бути ще нижчою.

"Ми не виключаємо, що ціни можуть впасти більше, враховуючи цінові війни й ситуацію із заповненням сховищ... З огляду на це, ми очікуємо, що падіння цін на бензин буде досить значним - десь саме 10-15%", - сказав Сологуб.

Як зазначив заступник голови НБУ, ціни на пальне в Україні за рік вже знизилися на понад 10%, що було викликано як падінням ціни на нафту, так і впливом курсу гривні стосовно долара.

Довідка УНІАН. З початку березня вартість нафти марки Brent знизилася більш ніж на 50%. Попит на нафту знижується з початку року через поширення коронавірусу і карантинні заходи у всьому світі. Додатковий негативний вплив на ціни на початку березня зробила новина про те, що учасники угоди щодо обмеження видобутку ОПЕК+ не змогли дійти до єдиного рішення щодо подальшого регулювання виробництва сировини.