У МВС пропонують збільшити штрафи за значне перевищення швидкості / фото УНІАН

У Міністерстві внутрішніх справ пропонують збільшити штрафи за значне перевищення швидкості з 510 грн до 3,4 тис. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він нагадав, що зараз за перевищення швидкості на менш ніж 50 км/год громадянин повинен протягом 10 днів заплатити 127,5 грн. Якщо цього не зробити, то сума штрафу збільшується до 255 грн, а у разі, якщо перевищення швидкості є значним - на більш ніж 50 км/год, - штраф становить 510 грн.

Відео дня

Читайте такожФабрика штрафів. Чи можна уникнути "всевидячого" ока нових камер

"Ми плануємо запропонувати депутатам Верховної Ради у вересні ухвалити законопроект, який значною мірою збільшить штрафи для тих, хто систематично порушує і перевищує швидкість більш ніж на 50 км/год. Ми вважаємо, що 510 грн - занадто низька плата за те, що окремі громадяни дозволяють собі ризикувати, проїжджаючи вулицями міст зі швидкістю 130-180 км/год. Ми будемо пропонувати, щоб цей штраф становив не 510 грн, а 3 тис. 400 грн", - заявив Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 липня, в Україні вводиться більш жорстке покарання для водіїв за керування автомобілем у нетверезому стані. Зокрема, для водіїв-порушників істотно зростають суми штрафів. Крім того, відтепер керування авто у стані алкогольного сп'яніння буде кваліфікуватися не як адміністративне правопорушення, а як кримінальний злочин.