Ілюстрація REUTERS

Питання про співробітництво «Укрзалізниці» та одного з найбільших залізничних операторів Європи німецької компанії Deutsche Bahn буде розглянуто після затвердження нового фінансового плану та оцінки стану «Укрзалізниці» через карантин.

Читайте такожУЗ збільшила прибуток майже в 15 разів - за рік заробила 3 мільярди гривень

Про це в коментарі УНІАН повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відео дня

«Питання про співробітництво буде розглянуто після затвердження нового фінплану та оцінки стану «Укрзалізниці» через карантин», - сказав він.

При цьому Криклій зазначив, що фінансовий план «Укрзалізниці» планується розглянути протягом найближчих двох тижнів.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого акціонерна компанія «Укрзалізниця» з метою свого реформування підписала меморандум про співробітництво з німецьким залізничним перевізником Deutsche Bahn та його дочірньою компанією DB Engineering & Consulting GmbH. Відповідно до меморандуму, на першому етапі передбачається надання консультаційних послуг німецькою стороною щодо реформування української компанії.

Довідка УНІАН. Deutsche Bahn AG - один із найбільших залізничних операторів Європи. Щорічно перевозить 4,6-4,8 млрд пасажирів і 270-290 млн тонн вантажів. До структури холдингу входять понад 300 різних підрозділів та окремих підприємств. Компанія проводить активну політику щодо розширення свого бізнесу в Європі, постійно інвестує в придбання нових компаній та розширення діяльності. Виручка Deutsche Bahn у 2018 році - 44 млрд євро, EBITDA - 4,7 млрд євро, прибуток - 542 млн євро.

«Укрзалізниця» - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних та близько 50% пасажирських перевезень, що здійснюються усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.