Ілюстрація REUTERS

Китайський виробник електромобілів Xpeng Motors залучив $500 млн нового фінансування на тлі триваючого зростання конкуренції на китайському ринку.

У цьому місяці виробник почав поставки седана P7, який розглядають як конкурента Tesla Model 3. Про це повідомляє CNBC.

Читайте такожЕлектромобілі Tesla стануть самокерованими вже цього року - Маск

Відео дня

Звідки гроші

Фінансування надійшло від групи інвесторів, включаючи Aspex, Coatue, Hillhouse Capital і Sequoia Capital China.

У листопаді 2019 року компанія також отримала $400 млн готівкою від інвесторів, серед яких був китайський виробник смартфонів Xiaomi.

Ситуація на ринку через карантин

Наголошується, що ринок элеткрокарів у Китаї серйозно постраждав через пандемію коронавірусу. За даними Китайської асоціації автовиробників, в червні продажі нових електрокарів впали на 33,1% в річному вираженні. Разом з тим, в місячному обчисленні продажі росли на фоні відновлення китайської економіки.

Ситуація на Tesla

Станом на 1 липня 2020 року, Tesla стала найдорожчою автомобільною компанією світу.

7 липня 2020 року в онлайн магазині Tesla з'явилися у продажу червоні короткі шорти за ціною $69, 420. На задній стороні вишитий напис S3XY. Шорти є символічним знущанням з інвесторів, які очікували падіння вартості акцій Tesla.

Shorts в англомовній біржовій термінології означає власників коротких позицій на ринку, що грають на пониження. Спекулянти беруть у брокера акції в борг, продають їх, а потім викуповують за нижчою ціною, отримуючи прибуток.

У липні 2020 року засновник Tesla Ілон Маск посів сьоме місце в рейтингу найбагатших людей планети. За версією Bloomberg, Маск обійшов у рейтингу інвестора Уоррена Баффета.