Кирило Тимошенко / фото прес-служби

Перелік внутрішніх авіарейсів української авіакомпанії Windrose ("Роза вітрів") у червні поповниться ще трьома маршрутами: Київ-Ужгород-Київ, Київ-Чернівці-Київ та Київ-Кривий Ріг-Київ.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"У найближчі роки у рамках президентської програми "Велике будівництво" ми плануємо відновити 16 регіональних аеропортів. І якраз цими днями ми отримали черговий потужний сигнал, який вказує, що ми рухаємося у правильному напрямку: прийнято рішення, що вже у червні українська авіакомпанія WINDROSE airlines запускає регулярні авіарейси ще до трьох міст – Ужгорода (тричі на тиждень), Чернівців (тричі на тиждень) та Кривого Рогу (чотири рази на тиждень)", - сказав заступник голови ОП.

Відео дня

Він також нагадав, що в кінці 2020 року Кабінет міністрів затвердив Перелік пріоритетних для держави інвестиційних проєктів до 2023 року. Одним з пріоритетних напрямків є відновлення мережі внутрішніх аеропортів.

Видання нагадує, що раніше українська авіакомпанія "Роза вітрів" вже об'єднала мережею внутрішніх авіаперевезень Київ, Львів, Івано-Франківськ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одесу, Херсон, Запоріжжя та Миколаїв.

"Рішення авіакомпанії - ще один стимул для того, щоб активніше розвивати інфраструктуру в аеропортах", - сказав заступник керівника Офісу Президента.

За його словами, перельоти здійснюватимуться на комфортабельних нових літаках ATR-72-600. Вони призначені саме для регіональних перевезень.

У свою чергу, голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко зазначив, що реконструкція міжнародного аеропорту в Кривому Розі є частиною програми президента "Велике будівництво" і буде проведена за рахунок державного, місцевого бюджетів та інвесторів.

"Вже з літа повітряні ворота міста готові приймати регулярні рейси авіакомпанії WINDROSE airlines. Літаки прямуватимуть до аеропорту "Бориспіль". Звідти пасажири зможуть продовжити подорож до інших українських міст. Фактично аеропорт обслуговуватиме потреби 600-тисячного міста і двох великих областей – Дніпропетровської та Кіровоградської. Ці рейси вдихнуть нове життя у сам аеропорт і весь регіон", - сказав Резніченко.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що до Дня Незалежності має бути добудована об'їзна дорога Дніпра.