Україна і Франція підписали 4 рамкові міжурядові угоди / Ілюстрація REUTERS

Україна і Франція підписали 4 рамкових міжурядових угоди на суму 1,3 млрд євро, одна з яких передбачає поставки в Україну 130 електровозів французької компанії Alstom.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожГолова УЗ не бачить необхідності в покупці тепловозів американської General Electric

Відео дня

"Україна і Франція підписали 4 рамкових угоди на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Спасибі французькій стороні та міністру економіки, фінансів і відновлення Французької Республіки Бруно Ле Меру за підтримку і зміцнення наших стратегічних відносин", - написав він.

За словами Шмигаля, укладені угоди передбачають реалізацію таких проектів: поставки 130 електровозів компанією Alstom на суму до 900 млн євро; поставки 370 автодрабин для роботи на висотних будівлях на суму до 300 млн євро; поліпшення водопостачання в Луганській області; поліпшення якості питної води в Києві на суму до 70 млн євро.

Прем'єр підкреслив, що всі проекти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% і вище, що сприятиме створенню тисяч нових робочих місць.

Що цьому передувало

У березні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запросив французьких бізнесменів приєднатися до участі в програмі "велике будівництво" і великої приватизації в Україні.

Раніше Кулеба заявив, що Україна зацікавлена активізувати співпрацю з Францією у сферах IT-технологій та енергетики.