Ілюстрація REUTERS

Комітет Верховної Ради з питань транспорту на засіданні в середу, 15 липня, проголосував за недовіру керівництву «Укрзалізниці».

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook глава підкомітету з питань залізничного транспорту Олександр Скічко.

Читайте такожКабмін змінив склад правління «Укрзалізниці»

Відео дня

За його словами, четверо членів комітету утрималися, решта проголосували за.

Що не так

«Ситуацію, в якій опинилася компанія, довше терпіти неможливо – «Укрзалізниця» зараз в найкритичнішому стані за весь час свого існування» - зазначив Скічко.

За його словами, основна проблема полягає в тому, що топ-менеджмент не може узгодити роботу між підрозділами.

«Фактично весь топ-менеджмент в статусі виконуючих обов'язки, залишився в спадщину від старої команди. Весь цей колектив в.о. керівників працює незлагоджено, без розуміння стратегії розвитку компанії, рішення, які приймаються, безсистемні та хаотичні, ведуть не до виходу з кризи, а ще глибше заганяють УЗ до банкрутства», - зазначив Скічко.

Що дасть таке рішення

За його словами, рішення про недовіру керівництву «Укрзалізниці» спрямоване на залучення уваги громадськості до наявної проблеми.

«У такій ситуації комітет з питань транспорту та інфраструктури був зобов'язаний вдатися до сьогоднішнього кроку і тим самим привернути публічну увагу до небезпеки, яка загрожує стратегічно важливому для економіки та безпеки країни підприємству», - написав він.

Як розвивалися події

У червні 2020 року Наглядова рада «Укрзалізниці» відсторонила від виконання повноваженьв.о. члена правління, відповідального за вантажні перевезення, Романа Веприцького.

3 липня 2020 року Кабінет міністрів України вніс зміни до складу правління АТ "Укрзалізниця", призначивши Івана Синякова в. о. члена правління.