Дніпропетровська ОДА

У Дніпрі відкрився проїзд 7-кілометровим Південним обходом, який з’єднав Запорізьку трасу з Південним мостом. Першу у місті об’їзну дорогу створили "з нуля" в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомила пресслужба Дніпропетровської ОДА.

Нова дорога покликана розвантажити вулиці міста від транзитного транспорту. Об’їзна є трасою 1-ї категорії із двома смугами руху у кожен бік. Пропускна спроможність дороги становить до 20 тис. машин на добу.

В ході будівництва на дорозі зробили 7 шарів "дорожнього одягу". Між ними на окремих ділянках проклали геомембрану, яка захищатиме автошлях від потрапляння ґрунтових вод та сприятиме водовідведенню під час опадів. 

Відео дня
Дніпропетровська ОДА

Основне полотно магістралі підсилили спеціальною георешіткою. Вона захищає покриття від впливу вантажівок з великою вагою та робить його більш стійким, попереджаючи виникнення тріщин. На обході також влаштували спеціальну "пластикову" розмітку, що світиться вночі.

На дорозі було зведено дворівневу транспортну розв’язку, що розділяє два потоки транспорту: транзиту і місцевих автівок. Поблизу вулиці Мільмана уздовж нової магістралі облаштували тротуари для пішоходів. Було зроблено також зручні під’їзди до місцевих гаражів.

Перед запуском нової дороги, покриття протестували за допомогою будівельної техніки 1930-70-х років і сучасних фур. Загальна вага автівок – понад 500 тонн. 

"Сьогодні свято для Дніпропетровщини. Відкриваємо першу об’їзну Дніпра. Дорога дуже якісна. Загалом цьогоріч в Україні відновили понад 5 тис км автошляхів. У наступному плануємо збільшувати амбітні плани. Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" рухаємося швидко і якісно", – заявив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Дніпропетровська ОДА

Як раніше повідомили в ОП, в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", починаючи з 2019 року, вже було прокладено та відновлено 13 тисяч кілометрів доріг. За наступні два роки програмою планується охопити ще 15 тисяч кілометрів державних та місцевих автошляхів.