Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Антонов" звинуватило державний концерн "Укроборонпром", до складу якого воно входить, у діях, спрямованих на припинення діяльності авіапідприємства.

Читайте такожВ "Антонові" назвали вартість добудови іншого літака "Мрія"

Про це повідомила прес-служба ДП "Антонов".

Відео дня

"Ми повинні констатувати, що держконцерн "Укроборонпром", до складу якого ДП "Антонов" входить до 2015 року, приймає заходи, спрямовані на припинення діяльності підприємства. Колектив ДП "Антонов" підготував відкриті звернення до керівництва держави, в яких звертає увагу влади на ситуацію, що склалася навколо флагмана авіапрому України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з агресивною політикою, яку концерн "Укроборонпром" проводить в авіаційній галузі та щодо ДП "Антонов" зокрема, профспілки ініціювали проведення відкритої прес-конференції з участю колективу підприємства.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 червня, концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента державного підприємства "Антонов" Олександра Донця.

Перевірка на підприємстві проводилася з 27 квітня по 22 травня за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на підставі даних СБУ, згідно з яким мова йде про "заподіянні шкоди національним інтересам України, пов'язаного з бездіяльністю, послідовними безсистемними управлінськими діями керівництва державного підприємства "Антонов".

За інформацією прес-служби "Укроборонпрому", за результатами перевірки були виявлені численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об'єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, які могли призвести до значних збитків державі та завдати істотної шкоди репутації найбільшого авіаційного підприємства України.

Довідка УНІАН. ДП "Антонов" - найбільший та єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі навідоміших розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.