Незадоволення громадян діями місцевої влади силиться на Донеччині. На погляд експертів, причина в тому, що важливі рішення й зміни впроваджують, абсолютно ігноруючи думку громадськості.

Як повідомляє «Німецька хвиля», упродовж останнього часу на Донеччині відбуваються численні акції протесту різних груп громадськості: люди протестують проти закриття шкіл і лікарень, будівництва сміттєспалювального заводу, підвищення квартирної плати в 2 рази, вирубки дерев, порушення релігійних прав. На мітинги виходять батьки школярів, екологи, ошукані вкладники, прихильники Української православної церкви Київського патріархату.

«Утиск інтересів громадян з боку влади посилюється на тлі погіршення загальної соціально-економічної ситуації та падіння рівня життя. Тому на Донеччині й відбувається такий викид протестної енергії», - прокоментував Deutsche Welle нинішню ситуацію голова громадської ради при Донецькій облдержадміністрації, політолог Володимир КІПЕНЬ.

Відео дня

Він зазначив, що громадська рада виступила із заявою, в якій висловила занепокоєння суспільною ситуацією в регіоні. За словами політолога, влада на Донеччині діє за старими методами, які не мають нічого спільного з демократичними принципами, що проголошуються. Реформи задумуються в кабінетах посадовців, а врахування інтересів громадськості повністю виключається.

Водночас, за словами експерта, місцева влада не очікувала масових протестів на Донеччині у відповідь на свої дії, і навіть розгубилася. На думку політолога, позиція громадської ради та громадські протести мають все ж таки призвести до проявів розуміння з боку влади, і вона утримається хоча б від поспішного закриття шкіл. Утім, не можна виключати, каже В.КІПЕНЬ, що сьогоднішні заяви про те, що влада прислухається до голосу громадськості, не виявляться лише бюрократичним заграванням.