Ілля Кива

Генпрокурор і голова СБУ повинні розібратися в ситуації з тиском на співробітників Нацполіціі, які виявили підпільні штаби зі скупки голосів на користь кандидата від влади в Сумській області.

Про це заявив лідер Соціалістичної партії України, голова профспілки МВС Ілля Кива в Сумах у понеділок, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Співробітники Нацполіціі, виконуючи свою роботу, стають жертвами тиску з боку прокуратури та СБУ. Нещодавно така ж ситуація була в Полтаві, де обласний прокурор виписав підозру активістам, які розкрили такий же підпільний штаб від «БПП», який займався підготовкою скупки голосів. Поліція виконує свою роботу і свій обов’язок. І якщо окремі, нечисті на руку прокурори стають жертвами злочинних маніпуляцій, то це дискредитує всю правоохоронну систему », - сказав політик.

Відео дня

У зв'язку з цим І.Кива звернувся до генпрокурора Віталію Луценко та голови СБУ Василя Грицака.

«Я звертаюся до генпрокурора, якого я знаю, як порядного громадянина, - негайно дайте оцінку протиправним діям ваших підлеглих, в першою чергу прокурору Сумської області Віталію Матвійчуку, який вручив підозру працівникові Нацполіціі Сергію Шевцову. Також я звертаюся до глави СБУ Василя Грицака, якого я знаю, як чесного і принципового офіцера », - сказав політик.

І.Кива сумнівається, що такі дії ведуться за вказівкою керівників Генпрокуратури і СБУ.

«Я не вірю, що Луценко і Грицак давали накази підлеглим діяти всупереч закону, чинити тиск на Нацполіцію. Напевно, в сім'ї не без виродка, і є окремі особи, які своїми діями дискредитують всю систему. Я впевнений, що керівники служб обов'язково розберуться зі своїми підлеглими, дадуть правову оцінку і ми вичистимо бруд зі своїх стаєнь», - сказав він.

На переконання політика, співробітники Нацполіціі не повинні стати інструментом для знищення майбутнього нашої країни.

«Ми повинні зупинити правове свавілля і дати можливість українському народу проголосувати і вибрати своє майбутнє - чесно, без маніпуляцій», - сказав І.Кива.

Як відомо, в Сумах поліція затримала двох співробітників виборчого штабу «БПП», підозрюваних у підкупі виборців. Пізніше Прокуратура звинуватила поліцейських в перевищенні службових повноважень. За даними І.Киви, зараз готується ще 4 аналогічних підозри співробітникам Нацполіціі.