У ЦВК роз'яснили, яким чином формували кількість бюлетенів / фото УНІАН

У Центральній виборчій комісії роз'яснили, яким чином формували кількість виборчих бюлетенів.

Як повідомили у Відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК, оголошення торгів про закупівлю виборчих бюлетенів на вибори президента було здійснено у законний спосіб.

«Заявлена в повідомленні про намір укласти угоду кількість бюлетенів формувалася із врахуванням потреб на день голосування 31 березня 2019 року і на можливий день повторного голосування згідно з вимогами закону «Про публічні закупівлі» від 25 грудня 2015 року № 922-VIII. Інакше, ніж проводити закупівлю одночасно на день голосування 31 березня 2019 і у разі потреби на день повторного голосування, Центральна виборча комісія діяти не могла, враховуючи швидкоплинність виборчого процесу», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожNew York Times: Facebook заборонив політичну рекламу в Україні від іноземців перед виборами

Зазначається, очікувана кількість бюлетенів була вирахувана наступним чином: згідно з даними Державного реєстру виборців, очікувана кількість виборців становить 30 млн 28 тис. 913 осіб, до цієї кількості також додається ще 150 тис. 145 бюлетенів (виборчі бюлетені виготовляються у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на виборчій дільниці), а також кратність розміщення виборчого бюлетеню у межах поліграфічного листа - це ще 742 бюлетенів.

Таким чином, зазначили у ЦВК, кількість бюлетенів становить 30 млн 179 тис. 800, стільки ж мають надрукувати на випадок проведення другого туру президентських виборів. Отже, загалом ЦВК замовить друк 60 млн 359 тис. 600 бюлетенів.

У ЦВК також нагадали, що в день остаточного замовлення бюлетенів розрахунки можуть бути іншими відповідно до оновлених даних Держреєстру виборців та точної кількості кандидатів на пост президента, що вплине на розмір бюлетеня, та інших уточнених відповідно до законодавства даних.

Як повідомляв УНІАН, бюлетені до другого туру президентських виборів почнуть друкуватися одразу після визначення двох переможців першого туру.