Потужною електоральною базою Ляшко має і на півночі країни / фото УНІАН

Центральна Україна визначилася з вибором свого кандидата на пост Президента України. Ним став лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного в період з 5 по 14 березня 2019 року, експертами Київського міжнародного інституту соціології, Соціологічної групи «Рейтинг» та Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Експерти свідчать, що найбільшою електоральною підтримкою лідер Радикальної партії Олег Ляшко користується в центральній частині України. Електорат цього регіону буде голосувати на президентських виборах за свого кандидата Ляшка. Соціологи відзначили також істотне зростання популярності лідера «радикалів» на західній Україні. Потужну електоральну базу Ляшко має і на півночі країни.

Відео дня

«Чому зростають рейтинги Ляшка? З тієї простої причини, що Ляшко був і залишається послідовним соціальним політиком, - коментує результати опитування політичний експерт Володимир Цибулько. - Вся його політична діяльність, в тому числі і програмна декларація в ході президентських виборів, базуються на захисті інтересів найбідніших, найбільш соціально вразливих українців».

Читайте такожЛяшко та Гриценко зустрінуться на дебатах

Цибулько зазначив також, що на відміну від інших політиків, які використовують у своїй передвиборчій діяльності обіцянки навести лад лише в певних сферах, Ляшко вибудував грамотну, всебічну програму відродження всієї економіки України.

«Ляшко активно лобіює інтереси промисловості. Це два крила соціально-орієнтованої програми лідера Радикальної партії. Промисловість – це робочі місця, зарплати і наповнюваність бюджету. А бюджет, чого і домагається Ляшко, держава зобов'язана витрачати на допомогу і соціальну підтримку людей. Жоден із політиків не діяв настільки послідовно, як Ляшко. Акцент тієї ж Тимошенко на дешевому газі не включає в себе питань підвищення пенсій, надання допомоги багатодітним сім'ям і так далі. Ляшко, у свою чергу, акцентує увагу на інструментах вирішення широкого соціального спектру проблем. Повторюся, що у Ляшка – послідовна програма дій підтримки економіки і експорту, що призведе до додаткових надходжень до бюджету на реалізацію соціальних програм. Така соціально орієнтована політика Ляшка принесла свої плоди: відібрала істотну частину голосів у «лівих» і, одночасно, не дозволила відвертим популістам паразитувати на соціальній проблематиці, в тому числі - на території центральних регіонів України», - підкреслив у своїх коментарях політичний експерт Володимир Цибулько.