фото УНІАН

Україна вкрай потребує підвищення політичної культури суспільства. Президентські вибори стали черговим свідченням стагнації чинної політичної моделі. Принципи державного будівництва застаріли. Вони не базуються на засадах соціальної справедливості й не відповідають актуальним запитам українців.

Таких висновків в ефірі 5 каналу дійшла лідер політичної партії «Соціальна справедливість» Алла Шлапак.

На думку політика, найбільш актуальним для України питанням є підвищення політичної культури суспільства, пише 5 канал

Відео дня

«Дуже важливо, щоб політичні партії, як парламентські, так і ті, що не входять до складу Верховної Ради, проводили велику просвітницьку роботу як серед населення, так і всередині партійної системи. Політичні сили повинні культивувати принципи державної моделі соціальної справедливості, а їхні лідери привносити у владу власний напрацьований досвід», – стверджує політик.

Алла Шлапак відзначає, що політична еліта повинна вибудувати таку модель діалогу з суспільством, в якій запити людей будуть почуті, на які влада буде швидко реагувати. Однак це стане можливим лише тоді, коли відповідальність за долю держави візьмуть на себе виключно партії.

«Перехід до партійної системи виборів – це крок України до виходу з тієї стагнації, в якій перебуває країна. Тому що чинна система виборів, як президентських, так і парламентських – це кайдани на ногах, руках, шиї українців, які не пускають нас у справжній демократичний світ, де торжествують принципи соціальної справедливості, де людина відчуває себе людиною. Сьогодні я кажу про те, що політична еліта повинна формуватися не за кордоном, а саме в Україні. І формувати її повинні політичні партії. Я думаю, що 2019 рік стане останнім роком, коли пострадянські тоталітарні тренди будуть превалювати над істинно демократичними цінностями», – вважає лідер «Соціальної справедливості».