Експерт розповіла, яким може бути можливе президентство Порошенка, якщо він зайде на другий термін / УНІАН

Український соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна вважає, що президент Петро Порошенко у разі обрання на другий термін продовжить свою поточну політику, а президентський курс Володимира Зеленського наразі непередбачуваний.

Читайте такожУ Зеленського висунули низку вимог до Порошенка

"У разі перемоги Зеленського - це, напевно, не знає ніхто, навіть він. Принаймні, поки що. У разі перемоги Порошенка очевидно триватиме нинішній курс. Я це сформулювала так: поступово повземо вгору. Хотілося б швидше. Саме повземо. Але вгору. В останні два роки", - заявила вона під час чату на «Главреді».

Відео дня

Бекешкіна зазначила, що чинному главі держави потрібно буде винести уроки з попередніх помилок, які спровокували недовіру громадян. Вона додала, що Порошенко має зосередитися на боротьбі з корупцією і більш ретельно ставитися до підбору кадрів.

Соціолог вважає, що кожному з переможців президентських перегонів буде непросто вирішити питання Донбасу та Криму, поки Росією керує Володимир Путін.

"Що стосується Донбасу, то його майбутнє залежить, насамперед, від позиції наших західних партнерів, наскільки вдасться реалізувати єдиний реалістичний шлях - міжнародні миротворчі сили на території окупованого Донбасу. А що стосується Криму, поки президентом Росії залишається Путін, я не бачу конструктивного рішення. І навіть справа не в Путіні, а в тому, що 80% росіян вважають, що Крим - це Росія", - підсумувала експерт.

Раніше у Зеленського оприлюднили плани щодо перших реформ і перших "посадок".

Радник Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що команда кандидата в разі його перемоги на виборах має намір відразу почати реформи тих галузей та систем, зміни в яких були лише імітовані. Зокрема – в судовій системі та в області боротьби з корупцією.