Ілюстрація / REUTERS

Керівництво Сполучених Штатів готове працювати з будь-яким переможцем виборів президента України.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні в 2003-2006 роках і директор Євразійського центру ім .Д. Патріча при Атлантичній раді США Джон Гербст.

Читайте такожРезультати виборів в Україні: як голосували за Зеленського та Порошенка (інфографіка)

Відео дня

За його словами, результат першого туру виборів президента України не був сюрпризом для Сполучених Штатів, оскільки Вашингтон розумів, що переможцями вийдуть Володимир Зеленський, Петро Порошенко або Юлія Тимошенко.

"Вашингтон готовий працювати з будь-яким президентом України в стримуванні кремлівської агресії і допомоги в процесі справжніх реформ", – констатував Джон Гербст.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з результатами підрахунку 100% у другий тур проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Тимошенко посіла третє місце з результатом у 13,4%. Єдиним регіоном, де вона здобула перемогу, стала Івано-Франківська область. Порошенко переміг у Львівській та Тернопільській областях, Юрій Бойко - у Луганській і Донецькій областях, а Зеленський - в інших.

Зеленський закликав свого опонента провести дебати на НСК "Олімпійський" в Києві. Порошенко його виклик прийняв. У МВС вже заявили про готовність забезпечити порядок під час дебатів на головній спортивній арені столиці.