У Порошенка побоюються, що від дебатів 19 квітня не буде суттєвого впливу на думку виборців / колаж УНІАН

Речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв побоюється, що від передвиборчих дебатів кандидатів в президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського 19 квітня може не бути суттєвого впливу на думку виборців.

Як передає кореспондент УНІАН, про Медведєв сказав під час брифінгу.

«19 квітня – і замало, і запізно для того, щоб суттєво вплинути на думку виборців, адже дебати проводяться не для галочки, дебати проводяться для того, аби люди могли їх послухати, проаналізувати, в тому числі й ЗМІ висвітлити», - заявив він.

Відео дня

За словами Медведєва, після дебатів потрібно провести додаткову дискусію, а вона вже буде «фактично неможливою», тому що 20 квітня, згідно із законодавством, є «днем тиші» - в цей день «заборонена будь-яка агітація і контрагітація» щодо кандидатів.

Тому речник передвиборчого штабу Порошенка пропонує провести «до трьох раундів змістовних політичних дебатів» та запевнив, що Порошенко «не боїться гострих питань».

Читайте такожПорошенко може прийти до Зеленського на стадіон 19 квітня, але вже знайшов причину відмовитись

«Він готовий до відвертої розмови і про вчора, і про сьогодні, і про завтра. В порядку коментарів до заяв нашого опонента ми хотіли б наголосити, що на виборах люди обирають майбутнє, і тому левова частка дебатів має бути присвячена майбутньому країни», - додав він. Він ще раз наголосив, що пропозиція провести один із раундів дебатів 14 квітня залишається у силі.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня шоумен Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з чинним главою держави Порошенком, проте озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо, а також кандидати мусять пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів.

Заступник гендиректора з адмінроботи НСК «Олімпійський» Віктор Анісімов заявив, що стадіон має всі можливості для проведення дебатів та очікує на офіційну заявку до 17 квітня.

Порошенко, своєю чергою, заявив, що чекає Зеленського 14 квітня на НСК «Олімпійський» для проведення дебатів.

Зеленський відзначив, що дебати з чинним главою держави Петром Порошенком на НСК «Олімпійський» відбудуться 19 квітня.

Голова фракції «БПП» у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що Порошенко згодний на дебати у будь-який день, зокрема і 19 квітня, як пропонував Зеленський.