На НСК "Олімпійський" у Києві ввечері 19 квітня 2019 року пройшли дебати кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка. 

На стадіоні були встановлені дві сцени, одна навпроти іншої. Передбачалося, що кожен кандидат виступатиме на своїй сцені, проте Порошенко піднявся на сцену до Зеленського, де і пройшли дебати.

Повне відео дебатів Зеленського і Порошенко дивіться нижче

Регламент дебатів між Порошенком і Зеленським

Дебати стартують з коротких виступів кожного з кандидатів. На них виділено по п'ять хвилин. Після цього кожному з кандидатів у президенти доведеться відповісти на три запитання ведучих, також буде виділено по хвилині на те, щоб поставити своє запитання опоненту. Для відповіді на питання конкурента також буде надано п'ять хвилин. Модеруватиме дебати будуть журналісти Андрій Куликов і Олена Фроляк. Кандидатуру Куликова запропонував Порошенко, а Фроляка - штаб Зеленського.

Відео дня

Як йшла підготовка до дебатів

Увечері 3 квітня кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і висунув ряд умов. У ніч на 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента. Кандидати довго не могли узгодити цілий ряд аспектів проведення дебатів - починаючи від дати і часу, закінчуючи місцем і організатором дебатів. 15 квітня в штабі Порошенка повідомили, що між представниками НСК "Олімпійський" та штабами кандидатів досягнута домовленість про оренду стадіону для проведення дебатів 19 квітня. Увечері того ж дня Зеленський записав нове відеозвернення, в якому розповів про старт розповсюдження квитків на дебати. Дебати мають відбутися в 19:00 19 квітня на НСК "Олімпійський". До і після дебатів запланована розважальна програма з участю популярних зірок.

У ході підготовки до дебатів команди Порошенка і Зеленського скаржилися один на одного. У команді Зеленського звинувачували штаб опонента в регулярному висунення нових умов. 16 квітня кандидати уклали угоду з НСК "Олімпійський" за оренду стадіону 19 квітня – і Зеленський оголосив про початок розповсюдження квитків на дебати на стадіоні. Зазначимо, 19 квітня повинні були відбутися офіційні дебати кандидатів у студії "Суспильного телебачення".

Безпека на дебатах

Вранці в п'ятницю в НСК "Олімпійський" прибули підрозділи поліції, а також кілька фур з телевізійним обладнанням. На стадіоні встановили дві сцени для кожного з кандидатів, а шанувальників розділили коридором, в якому будуть знаходитися правоохоронці.

Для забезпечення порядку під час дебатів на НСК «Олімпійський» поліція задіює до 10 тис. осіб. У МВС очікують, що на перегляд дебатів прийдуть до 60 тис. чоловік.

Ситуація на НСК "Олімпійський" перед дебатами: фоторепортаж