Вакарчук розповів про свої плани в політиці / фото УНІАН

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук дав обіцянку, що обрані депутати від його партії обов'язково будуть голосувати персонально.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню LIGA.net.

Читайте такожПорошенко офіційно вступивши в партію "Європейська солідарність" (фото, відео)

"Ми точно ніколи не будемо продавати свої голоси. Не будемо бігати, як піаністи, по рядах. Святослав Вакарчук може пообіцяти, що кнопкодавів не буде", - заявив він. При цьому він зазначив, що партія «Голос» припускає зміну системи для голосування. Наприклад, впровадження голосування за відбитком пальця.

Крім того, лідер політсили висловився про можливість змінити регламент ВР для ухвалення рішень не 226 голосами, а від кількості присутніх нардепів. "Партія все ще виробляє ідею щодо цього", - додав він.

На його думку, такий підхід дозволить виключити дилеми, коли депутати-члени міжнародних організацій повинні одночасно знаходиться і у ВР, і у відрядженнях за кордоном.

"Уявіть, що ви депутат партії «Голос» і член міжнародного комітету. Ви зараз в ПАРЄ. І ви в ситуації, коли в парламенті голосування за дуже важливий закон. Наприклад, закон про мову. І в ПАРЄ теж проходить важливе голосування щодо санкцій проти Росії. Ви повинні бути в двох місцях", - пояснив Вакарчук.

Тому, вважає він, якщо потрібні відсутні голоси депутатів, треба змінити регламент і легалізувати голосування за колег. "Якщо це неможливо, то ми переносимо голосування", - резюмував музикант.