Антирейтинг партій очолює "Європейська Солідарність" Петра Порошенка / фото УНІАН

Голова правління Майдану закордонних справ Богдан Яременко пояснив, чому шансів у партії Петра Порошенка "Європейська Солідарність" пройти до Верховної Ради стає дедалі менше. За даними Соціологічної групи "Рейтинг", партія Петра Олексійовича очолила антирейтинг - 52% виборців не стали б віддавати їй свої голоси.

Яременко пояснив у коментарі "Главреду": списки кандидатів, які презентують політичні сили, є обличчям партії, однак у Петра Олексійовича немає оновлення команди - у першій трійці ми бачимо все тих же Порошенка, Парубія і Геращенко.

Читайте такожВакарчук представивши трьох спонсорів своєї партії "Голос" (фото)

Відео дня

"У всіх списках, які партії показали своїм виборцям, має значення тільки власник бренду. Рідко, коли там з'являються рейтингові політики, і в списку Порошенка таких не представлено. І з його рейтингом теж не все просто, він скорочується і повільно обсипається. І я не думаю, що у Петра Олексійовича є щось таке, що підніме народ. І його виборця зараз активно забирає й відкушує Святослав Вакарчук з партією "Голос", люди купуються на особистість музиканта й тренд – молоді люди, які ніколи не були в політиці", - пояснив Яременко.

Експерт уточнив – така проблема властива всім партіям, які вже були у парламенті.

"І я думаю, що тільки одними списками це вже не вирішується. Їхні рейтинги або законсервувалися, або будуть падати у всіх, крім нових - "Слуги народу" і "Голосу", які набирають обертів", - припустив Яременко.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного опитування групи "Рейтинг", проведеного 6-9 червня, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями. Також долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа — За життя" (10,4%), "Європейська Солідарність" (7,9%), "Батьківщина" (7,5%) і партія "Голос" (6,4%).