Олександр Ткаченко / фото: УНІАН

Дев'ятий номер списку «Слуги народу», генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко заявляє, що зараз не має в планах балотуватися в мери Києва, а зосереджений на парламентській кампанії столичних мажоритарників від «Слуги народу».

Про це він заявив в інтерв'ю theБабель.

«Не збираюся», - заявив Ткаченко, відповідаючи на питання про те, чи збирається він балотуватися в мери.

Відео дня

«...Я звик переживати неприємності і приємності по мірі їх надходження. Ми зараз зосереджені на цій виборчій кампанії», - зазначив він.

Також кандидата в народні депутати запитали, чи бачить він себе главою КМДА.

«Через політичні домовленості Порошенка і Кличка, які були і залишаються в місті однією командою, зараз голова КМДА та мер — та сама людина. Але де-юре існує це роздвоєння. Хоча логічно, щоб був один законно обраний мер зі своїм виконкомом. І в місті може бути префект із функціями нагляду за дотриманням законності», - відповів він.

За словами Ткаченка, для нього вкрай важливим є прийняття парламентом закону про столицю.

«У Києві існує один центр прийняття рішень — Київрада. Є мерія і КМДА, і вони, як і раніше, суміщені. У місті немає самоврядування. Це створює великі можливості для корупції, чим уже п'ять років користується київська влада і мер, який про все це знає. До киян ці проблеми доходять у вигляді поганих доріг, старої інфраструктури, безладної забудови. Показушні запуски скляних мостів, не введених в експлуатацію, покращують настрій будівничим, але навряд чи городянам, які заплатили за це дійство за подвійним тарифом. Місто зберігає європейський вигляд тільки подекуди, і багато в чому завдяки особистій ініціативі активістів. У Києва вкрали 5 років нормального розвитку», - заявив Ткаченко.