Сліпачук вважає, що ЦВК хочуть дискредитувати / фото УНІАН

Судові рішення стосовно реєстрації екс-голови Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і відеоблогера Анатолія Шарія кандидатами у народні депутати ставили під загрозу нормальне продовження виборчого процесу в Україні.

Про це в інтерв'ю LB.ua сказала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

"Буду, напевно, проводити великий брифінг про те, навіщо судова система вирішила в рамках цієї кампанії знищувати ЦВК", - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожЦВК зняла екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна з виборів до Ради

Голова ЦВК допустила, що причиною того, що відбувається, може бути відсутність досвіду у нових суддів Верховного Суду, які раніше не розглядали справи такого роду, такої складності – як у правовому, так і в політичному сенсі".

Проте більш ймовірною версією спроб внести хаос у роботу ЦВК Сліпачук бачить вплив на суди окремих політичних сил.

"Це вигідно певним політичним силам, владним колам з метою, можливо, дискредитації ЦВК, що може призвести до зриву виборчої кампанії або дострокового припинення повноважень членів комісії, які не є "ручними". Пішла інформаційна хвиля про те, що ми – чиїсь ставленики, нас обсипали різними епітетами... І лунають подібні заяви, починаючи від політиків і закінчуючи чиновниками вищого рангу", – зазначила голова комісії.

Вона також не виключила, що зараз спостерігаються наслідки "повного хаосу і краху інституційних стовпів держави: судової влади, конституційної та виконавчої".

Як повідомляв УНІАН, шостий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення, яким зобов'язав ЦВК повторно провести жеребкування серед партій для визначення їх номерів у виборчому бюлетені.