Алла Шлапак: «Культ державних подачок не має нічого спільного з соціальними програмами»

Замість передвиборчого піару на темі зниження тарифів і приниження населення подачками у вигляді субсидій влада соціально справедливої країни має установити чесні тарифи та створити всі умови, щоб люди мали можливість достатньо заробляти та безболісно сплачувати за цими тарифами.

Про це під час ефіру програми «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK заявила лідер політичної партії «Соціальна справедливість» Алла Шлапак, коментуючи рішення уряду та НАК «Нафтогаз України» знизити в липні цього року вартість блакитного палива для населення на 10,4%.

Відео дня

Політик констатувала, що під час передвиборчої парламентської кампанії багато кандидатів спекулюють тарифною тематикою, не розуміючи того, що український народ вимагає від влади не принизливих подачок, а створення умов для гідного та заможного життя.

«Потрібно не просто знижувати, потрібно встановити справедливі тарифи. Я знаю, що справедливий тариф – це наявність технічного паспорта будинку,  розрахунки кожної послуги, яка входить до тарифу, та її економічне обґрунтування. Крім того, це можливості для людей, які мешкають  у цьому житловому будинку, заробляти достатньо для того, щоб за цим тарифом сплачувати отримані послуги», – сказала Алла Шлапак.

На думку лідера «Соціальної справедливості», словосполучення «державна допомога» має бути декомунізовано. За її словами, протягом всіх років незалежності в Україні дотримувалися  культу подачок, який не має нічого спільного зі справжньою соціальною політикою.

«Для тих, кому потрібна державна підтримка, влада має створити прозорий механізм соціальних гарантій, а не відкуповуватися від виборців субсидіями чи якимись грошима. Слово «допомога» – це перше, що потрібно було декомунізувати, тому що держава не має це називати допомогою. Якщо ми говоримо про субсидію, то її отримання – це приниження. Розмір субсидії і тарифи – це спекуляція», – резюмувала лідер партії «Соціальна справедливість» Алла Шлапак.