5 червня ЦВК відмовила Онищенку в реєстрації  / фото УНІАН

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що Верховний суд у суботу, 20 липня візьме рішення про реєстрацію депутата-втікача Олександра Онищенка кандидатом у нардепи.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«У нас є кілька судових справ, одна з них слухатиметься завтра о 10 годині ранку і після цього питання про реєстрацію – не реєстрацію буде вирішено», - сказала Сліпачук.

Відео дня

За її словами, прізвища Онищенка немає у виборчому бюлетені, і в залежності від рішення суду ЦВК може зіткнутися з проблемою внесення його в бюлетень.

«Ми це питання досліджуємо. Працюємо, зокрема, для з'ясування всіх технологічних і тимчасових рамок для реалізації рішення суду, але зараз я його не маю», - заявила Сліпачук.

Читайте такожСуд зобов’язав ЦВК пустити Онищенка на вибори у Раду, бо він "навчався у кінній школі"

Нагадаємо, що Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав ЦВК зареєструвати нардепа Олександра Онищенка кандидатом у нардепи від Соціалістичної партії України в окрузі № 93.

До цього Верховний Суд повторно визнав правомірною відмову ЦВК у реєстрації нардепа-втікача Олександра Онищенка кандидатом на виборах до Верховної Ради.

Нагадаємо, 9 червня з'явилася інформація про те, що Олександр Онищенко має намір повернутися в Україну і взяти участь в дострокових парламентських виборах. Пізніше стало відомо, що нардеп Онищенко подав документи в ЦВК.

15 червня ЦВК відмовила Онищенку в реєстрації на підставі того, що він не проживав постійно в Україні протягом п'яти останніх років. 

За даними НАБУ, Онищенко разом з соратниками продавали газ держпідприємства Укргазвидобування через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 мільярда гривень.

Дострокові вибори в Раду повинні відбутися 21 липня.