Правоохоронці отримали сотні заяв, пов'язаних з виборами / Національна поліція України

Правоохоронні органи станом на 12.00 відкрили вже сім кримінальних проваджень у зв'язку з порушеннями під час парламентських виборів.

Про це повідомляється на сторінці МВС у Facebook.

Читайте такожСША очікують мирних та чесних парламентських виборів в Україні

Відео дня

"Протягом доби органами поліції складено 5 адміністративних протоколів, за 7 фактами відомості внесені до ЄРДР", - сказано у повідомленні.

Крім цього, за інформацією відомства, станом на 12:00 до поліції надійшло 606 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Зокрема, у Донецькій області зафіксовано 87 заяв та повідомлень, у Дніпропетровській – 79, у Запорізькій – 54, у місті Києві – 43, у Одеській – 40, у Чернігівській – 39, у Херсонській – 34, у Полтавській – 23, у Луганській та у Миколаївській – по 20, у Харківській – 18, у Черкаській та Кіровоградській – по 17, у Київській – 16, у Вінницькій – 15, у Волинській – 13, у Сумській – 12,

Крім того, в Івано-Франківській та Рівненській областях зафіксовано по 10 заяв та звернень, у Чернівецькій – 9, у Житомирській та Львівській – по 8, у Закарпатській – 7, у Тернопільській – 6, у Хмельницькій – 1.

Здебільшого зазначені факти пов’язані з незаконною агітацією – 149, перешкоджанням здійсненню виборчого права – 30, конфліктом – 17, підкупом виборців – 15, пошкодженням майна – 8, повідомленнями про замінування – 3.

Як повідомляв УНІАН, всі виборчі дільниці, створені на території України для голосування на позачергових парламентських виборах, працюють у штатному режимі. Водночас, вісім виборчих дільниць відкрились із запізненням.