Ілюстрація REUTERS

На виборах до Верховної Ради України пройшли б чотири партії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 15-20 липня.

За даними опитування, у парламентському рейтингу лідером є партія «Слуга народу», яку готові підтримати майже 28% тих, хто визначився і готовий голосувати. За «Опозиційну платформу - За життя» готові проголосувати майже 16%, «Європейська солідарність» - 14%, «Батьківщина» - близько 10%. Близько 4% підтримали б Радикальну партію Олега Ляшка та партію «Сила і честь», близько 3% готові підтримати партію Шарія, ВО «Свобода», партію «Українська стратегія», яку очолює Володимир Гройсман.

Відео дня

Читайте такожЗеленський схвалив зміни до Виборчого кодексу: що вони передбачають та коли почнуть діяти

За даними опитування, половина опитаних схиляються до того, щоб підтримати на місцевих виборах у жовтні саме місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області. Натомість майже 30% мають намір голосувати за відому національну політичну силу.

Довідка. Метод особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Як повідомлялося, за результатами опитування соцгрупи "Рейтинг", більшість українців готові віддати свої голоси за Володимира Зеленського, якщо вибори відбувалися б найближчим часом.