Опитування показало лідерів електоральних симпатій у Черкаській області / Фото УНІАН

Лідерами у рейтингу партій до Черкаської обласної ради є створена навесні 2020 року партія "За майбутнє". Її готові підтримати 21,5% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором, у партії "Слуга народу" - 20,5%.

Читайте такожМісцеві вибори 2020: опитування показало, які партії лідирують у Волинській області

Про це свідчать дані опитування, проведеного 10-15 вересня соціологічною групою "Рейтинг" серед мешканців Черкаської області. 

Відео дня

12,1% мають намір проголосувати за партію "Батьківщина", 9,3% - за партію "Європейська солідарність", 8,7% - партію "Черкащани", 6,1% – Радикальну партію. На межі прохідного бар’єру – партія "Опозиційна платформа – За життя" з рейтингом 4,9%. Рейтинг інших партій – нижче 4%. Не визначились із вибором – 18-19%.

Опитування про місцеві вибори 2020: партія 'За майбутнє' лідирує на всіх рівнях у Черкаській області

У рейтингу до міської ради Черкас лідирує партія "За майбутнє" з рейтингом 32,9% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. Далі – "Слуга народу", яку готові підтримати 13,3%, "Голос" з показником 10,9%, партія  "Європейська солідарність" – 10,7%, "Батьківщина" – 8,2%, "Національний корпус" – 5,8%, "Опозиційна платформа – За життя" – 5,5%, ВО "Черкащани" – 3,9%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 3%. Не визначилися – близько 9%. 

Опитування про місцеві вибори 2020: партія 'За майбутнє' лідирує на всіх рівнях у Черкаській області

Серед кандидатів у мери лідером є Анатолій Бондаренко від партії "За майбутнє": 56,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 12,3% готові підтримати Віталія Ільченка від партії "Слуга народу", 9,9% - Віктора Євпака від партії "Голос", 6,2% - Сергій Кудактіна від партії "Європейська солідарність", і 5,5% - Дмитра Кухарчука від партії "Національний корпус". Рейтинги інших кандидатів – менше 3%. Не визначились, за кого голосуватимуть близько 12% опитаних.

Опитування про місцеві вибори 2020: партія 'За майбутнє' лідирує на всіх рівнях у Черкаській області

Опитування було проведене серед мешканців Черкаської області  від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю.    Вибіркова сукупність: 1600 респондентів (похибка не більше 2,4%), у т.ч. 658 респондентів – обласний центр (похибка не більше 3,8%). Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).