В Слов'янсьій ТВК зранку було неспокйно / ОПОРА

У Слов’янській міській територіальній виборчій комісії зникла печатка. Голова комісії з’явилась лише через 2,5 години, печатка була при ній. Обставини інциденту з’ясовує поліція.

Читайте такожУ Слов’янську виборців "ваблять" на дільниці за допомогою нового iPhone 12

Про це повідомляє мережа «ОПОРА». Зазначається, що інформація про зникнення печатки зранку з’явилась у соцмережах. Спостерігачі з’ясовували обставини справи у представників поліції та заступника голови ТВК.

Відео дня

Заступник голови Слов’янської ТВК Ілля Мілевич розповів, що зранку не міг зв'язатися телефоном з головою комісії Надією Петровою, вона з’явилась на дільниці із великим запізненням.

“Станом на 8:30 печатка комісії у сейфі була відсутня.  У зв’язку з цим ми намагалися зв'язатися телефоном з головою комісії Надією Петровою, голова на дзвінки не відповідає. Я не знаю, що відбувається, оскільки відповідальною за збереження печатки є голова. Я особисто надав заяву на 102, викликав поліцію для того, щоб вони визначали, де знаходиться печатка. Пізніше пройшла одна з членкинь комісії, який повідомив, що печатка знаходиться у сусідньому кабінеті, з її слів, саме там залишила печатку голова. Зараз, через 2,5 години з'явилась голова з печаткою, поклала її до сейфу, не опечатала його, залишила ключ та пішла”, - сказав Мілевич.

Старший інспектор Слов'янського відділу поліції Марія Тюріна повідомила, що поліція з’ясовує подробиці пригоди.

“Зранку 22 листопада  на номер 102 надійшло повідомлення, що у Слов’янській міській ТВК зникла печатка. На місці подій працює поліція, проводиться перевірка даного факту, інформацію внесено до Єдиного обліку повідомлень”, - зазначила вона.

Вибори 22 листопада

  • В 11 містах України сьогодні проходить другий тур місцевих виборів. Мерів обирають, зокрема, у Дніпрі, Львові, Ужгороді та Миколаєві.
  • Перший тур місцевих виборів відбувся 25 жовтня. 15 листопада у багатьох населених пунктах відбулись другі тури виборів голів сільських, селищних та міських рад. На дільниці прийшли 24% виборців.