Опитування показало, хто здобуває перемогу на виборах мера Чернівців / фото УНІАН, Чузавков Сергій

У Чернівцях, за підсумками проведених двома компаніями екзит-полів, у другому турі виборів міського голови перемогу здобуває кандидат від політичної партії «Єдина альтернатива» Роман Клічук.

Читайте такожУ Рівному оголосили результати виборів мерівЯк передає кореспондент УНІАН, за даними екзит-полу, проведеного Інститутом соціології Маковецького, Клічук отримав підтримку 59,1% виборців, а кандидат від партії «Команда Михайлішина» Віталій Михайлішин – 40,9%.

Водночас, за інформацією соціологічної компанії InfoSapiens, Клічук здобув 61,1% підтримки мешканців Чернівців, а Михайлішин – 38,5%.

Відео дня

Перший тур виборів мера у Чернівцях

  • У Чернівцях міська ТВК понад два тижнів не могла встановити результати місцевих виборів. Процес гальмували судові позови партій, захворюваність членів ТВК на коронавірус і перерахунок голосів виборців на кількох десятках дільниць міста.
  • 6 листопада був кінцевий термін оголошення остаточних результатів місцевих виборів територіальними виборчими комісіями.
  • 10 листопада ЦВК зобов’язала Чернівецьку міську ТВК невідкладно встановити підсумки і результати місцевих виборів не пізніше 24-ї години 11 листопада.
  • 12 листопада після опівночі ТВК оголосила офіційні результати виборів міського голови Чернівців, згідно з якими до другого туру вийшли кандидат від "Єдиної альтернативи" Роман Клічук та представник "Команди Михайлішина" Віталій Михайлішин. Другий тур виборів мера було призначено на 29 листопада.
  • Голосування у другому турі виборів міського голови Чернівців відбувалося сьогодні на 115 дільницях міста і сіл Чорнівка та Коровія, які входитимуть до складу Чернівецької міської ОТГ.