СБУ захистить роботу автоматизованих систем ЦВК / фото REUTERS

СБУ вживе додаткових заходів для запобігання спробам втручання у роботу автоматизованих систем Центральної виборчої комісії під час місцевих виборів 25 жовтня.

Про це голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив під час наради за головування секретаря РНБО Олексія Данілова щодо належної і безпечної організації місцевих виборів в Україні 25 жовтня, передає прес-служба РНБО.

Баканов закликав звернути окрему увагу на належне інформаційно-технічне забезпечення виборчого процесу, зокрема роботу системи «Місцеві вибори».

Відео дня

За його словами, СБУ застосує додаткові засоби, щоб унеможливити будь-які спроби втручання у роботу автоматизованих систем ЦВК.

Своєю чергою секретар РНБО зазначив, що майбутні місцеві вибори мають пройти максимально відкрито, демократично і безпечно, оскільки «вони є обличчям нашої держави».

Читайте такожУ РНБО вважають, що майбутні місцеві вибори стануть одними з найскладніших за останній час

Місцеві вибори в Україні: коли і як відбудуться

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня.
  • Голова КВУ вважає, що майбутні місцеві вибори стануть «найбільш заполітизованими» в українській історії.
  • Місцеві вибори 25 жовтня відбуватимуться за новим виборчим законодавством - Виборчим кодексом України, який набув чинності з 1 січня поточного року, то вони матимуть цілу низку важливих особливостей.
  • Зеленський доручив підготуватись до проведення місцевих виборів 25 жовтня в умовах обмежень через COVID-19.