Варшава. 6 жовтня. УНІАН. Президент Польщі Броніслав КОМОРОВСЬКИЙ заявляє про намір продовжувати політику попередніх глав Польської держави, спрямовану на підтримку євроінтеграційних прагнень України.

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це Б.КОМОРОВСЬКИЙ сказав в опублікованому сьогодні інтерв’ю виданню Rzeczpospolita.

Б.КОМОРОВСЬКИЙ зазначив, вступ України до Європейського Союзу підтримують не окремі політичні сили в Польщі, це питання є однією із основ державної політики.

Відео дня

„Це не продовження курсу конкретного Президента, а Польської держави. Адже підтримка України на її шляху на Захід реалізується в польській політиці багато років”, - сказав він.

Президент зауважив, що про продовження підтримки України, серед іншого, свідчить участь представників різних політичних сил Польщі в останньому форумі в Ялті, організованому «Ялтинською європейською стратегією» (YES), в якому він також особисто взяв участь.

„Зміна (в політиці стосовно України) може полягати в тому, що менше значення матимуть декларації та запевнення, а набагато більше - факти у вигляді реальних здобутків української сторони у запроваджені стандартів Євросоюзу”, - додав він.