Київ. 24 березня, УНІАН. Заступник міністра закордонних справ України Павло КЛІМКІН заявляє, що оцінка виконання Порядку денного асоціації Україна-ЄС (ПДА) буде дана в ході засідання Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС у травні цього року.

Про це УНІАН повідомили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

П.КЛІМКІН зазначив, що ПДА це унікальний документ, метою якого є підготовка Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та виконання вже погоджених її положень.

Відео дня

«Він фактично містить цілі блоки питань, які увійдуть до тексту майбутньої угоди. Тому вважати, що виконано 7 чи 57 положень ПДА, це все одно, що стверджувати, що виконана відповідна кількість положень Угоди про асоціацію», - сказав він.

За словами П.КЛІМКІНА, ПДА базується на принципах спільної відповідальності України та Європейського Союзу за впровадження тих чи інших реформ.

П.КЛІМКІН зауважив, що ПДА не є документом, за яким Україна або ЄС звітують за проведену роботу. «Існує лише одна оцінка виконання ПДА. Це спільна оцінка України та ЄС, яка відбувається у ході щорічних засідань Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС. Чергове засідання Ради відбудеться у травні цього року і саме тоді буде дано таку оцінку», - сказав дипломат.

«Мені взагалі не зрозуміло, чому ми обговорюємо виконання певної кількості пріоритетів. Адже ми працюємо для виконання всіх без виключень положень документа, а не займаємося шкільною арифметикою”, - додав він.