Брюссель. 15 березня. УНІАН. Європарламент очікує від новообраного Президента Росії Володимира ПУТІНА діалогу з опозицією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у резолюції за підсумками президентських виборів, схваленій сьогодні на сесії Європарламенту в Страсбурзі.

У документі депутати, зокрема, висловили жаль з приводу того, що вибір виборців на президентських виборах був обмежений у зв’язку з відмовою в реєстрації низці опозиційних кандидатів. Крім того, Європарламент закликав владу Росії до здійснення всебічного аналізу всіх проблем, помічених міжнародними спостерігачами на виборах, “з метою посилення демократичних правил на майбутніх виборах”.

Відео дня

У резолюції також міститься заклик до нинішнього Президента Дмитра МЄДВЄДЄВА реалізувати свої обіцянки на праві і гарантувати здійснення необхідних реформ в політичній системі Росії.

Депутати також висловили сподівання, що новий Президент, Володимир ПУТІН, буде готовий продовжити ці реформи, в тому числі, в сфері спрощення правил реєстрації політичних партій.

В резолюції міститься заклик як до представників влади, так і опозиції використати час до інаугурації нового Президента для погодження всебічного пакету реформ.