Брюссель. 18 липня. УНІАН. Депутат Європарламенту Ребекка Хармс (група “зелених”, Німеччина) вважає, що українська влада продовжує політику обмеження опозиції.

Так депутат прокоментувала власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ перенести розгляд рішення касаційної скарги колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко на 16 серпня.

“Абсолютно незрозуміло, чому суд наполягає на фізичній присутності Ю.Тимошенко під час слухання касаційної справи, через що і було схвалено рішення про відкладення слухань”, - сказала депутат.

Відео дня

“Це схоже на спробу затримати процес якомога довше , щоб уникнути можливості участі Ю.Тимошенко в наступних парламентських виборах”, - додала Р.Хармс.

Депутат звернула увагу на те, що дата наступного розгляду справи Ю.Тимошенко – 16 серпня – вже виходить за рамки термінів реєстрації кандидатів на наступні парламентські вибори, які відбудуться в Україні 28 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, 12 липня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ оголосив перерву у розгляді касаційної скарги на вирок Ю.Тимошенко до 16 серпня.

За словами головуючого в суді Станіслава Міщенка, таке рішення ухвалено з метою забезпечення об`єктивного розгляду скарги.

Це – вже третє рішення суду про перенесення розгляду скарги: призначений на 15 травня, він спочатку був перенесений на 26 червня, а потім – на 12 липня.

Ю.Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році.