На сьогоднішній день в Дніпропетровську тільки одна п`ятизірковий готель, який був сертифікований експертами УЄФА. Це готельний комплекс «Україна».

Всього ж до Євро-2012 для ухвалення особливо важливих гостей в Дніпропетровську необхідно 1530 номерів класу люкс, повідомляють в міськраді.

До п`ятизіркових готелів у представників міжнародних футбольних організацій особливі вимоги. Наприклад, певний метраж парковки, наявність конференц-залів, ліфтів і тому подібне. Саме тому наші п`ятизіркові готелі (які, як правило, не відповідають світовим стандартам) не завжди влаштовують експертів УЄФА.

Відео дня

Але, за словами заступника міського голови Ірини ЗАЙЦЕВОЇ, поки що приводу для занепокоєння немає. Згідно з вимогами УЄФА, готелі можуть розташовуватися не тільки в тому місті, де проводиться чемпіонат, але і в стокілометровій зоні навколо нього. Таким чином, Дніпропетровськ може використовувати готелі, які знаходяться за містом. Крім того, влада Запоріжжя запропонувала розселити гостей в їх готелі «Yes», що відповідає всім вимогам.

Таким чином, Дніпропетровськ може використовувати готелі, які знаходяться за містом. Крім того, власті Запоріжжя запропонували розселити гостей в їх готелі «Yes», який відповідає всім вимогам.

Загалом в генеральному плані підготовки Дніпропетровська до Євро-2012 передбачено 33 готелі. Тільки за останніх час в місті був побудований 7 четирех- і п`ятизіркових готелів і зараз очікується їх сертифікація. Всього ж у місті на даний момент понад п`ять тисяч номерів різного рівня - від економ класу, до елітних апартаментів.

Окрім готелів, учасники чемпіонату і уболівальники розселятимуться в апартаменти квартирного типу. Інвестори вже надіслали в міську раду лист, в якому дали зобов`язання надати до Євро-2012 мебльовані номери.

«Це дано відома світова практика. Будуються нові житлові будинок, на час проведення чемпіонату вони функціонують як готелі, а потім виставляються на продаж», - додала начальник управління з підготовки та проведення Євро-2012 міської ради Наталія ЧЕРНИШОВА.