У Варшаві з півторамісячним випередженням графіку завершили перший етап будівництва Національного стадіону для проведення матчів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як повідомили УНІАН у компанії PL2012, яка координує підготовку Польщі до проведення чемпіонату, компанія Pol-Aqua реалізовувала перший етап з вересня минулого року.

Компанія розібрала трибуни старого стадіону «Десятиліття», вивезла понад 300 тис. кубометрів землі та вбила 15 тисяч паль під основу майбутньої арени Національного стадіону.

Відео дня

За даними PL2012, у пікових моментах на місці будівництва одночасно працювало 150 осіб та декілька десятків одиниць важкої техніки, щоденно їздило 90 вантажівок.

Перший етап коштував понад 30 млн. доларів.

Pol-Aqua за рахунок випередження графіку отримала додаткове замовлення на часткову підготовку території під бетонування головної плити стадіону (1,5 млн. доларів).

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада 2008 року року 8 фірм подали заявки на будівництво Національного стадіону у Варшаві, який, за попередніми оцінками, коштуватиме 445 млн. дол. і має бути введений в експлуатацію влітку 2011 року.

Національний стадіон на 55 тисяч глядачів буде споруджено на місці старого стадіону «Десятиліття», на території якого останні роки був розміщений один з найвідоміших дешевих ринків Варшави.