Мер Донецька написав УЄФА звіт про стан підготовки міста до Євро-2012Донецький міський голова Олександр ЛУК’ЯНЧЕНКО написав експертам УЄФА звіт про нинішній стан підготовки міста до проведення фінального туру чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

«Я підписав першу відповідь на питання УЄФА, які сьогодні передано до Києва для експертів Європейського футбольного союзу», - сказав О.ЛУК’ЯНЧЕНКО, уточнивши, що його лист містить «частину гарантій» для УЄФА. У листі він охарактеризував хід підготовки міста до чемпіонату станом на кінець липня. У наступному листі, який має бути відправлений до листопада, мер повинен буде «повністю відповісти на всі питання, які поставив президент УЄФА».

Відео дня

О.ЛУК’ЯНЧЕНКО нагадав, що для Донецька «залишається серйозне питання розміщення сім`ї і гостей УЄФА на території міста під час Євро-2012».

Тому місто сьогодні щільно зайняте розв’язанням цієї проблеми, запевнив він. Так, уже відновлено будівництво другої черги 5-зіркового готелю «Вікторія», і в першому півріччі 2011 року його буде здано в експлуатацію із 139 номерами високої комфортності. Також є домовленість з інвестором про добудову до восьми діючих поверхів готелю «Централь» ще чотирьох поверхів. Крім того, торговий-офісний центр «Грін-плаза» буде перепрофільовано в торгово-готельний центр.

«Ми вирішили з інвесторами перепрофілювати торговий-офісний центр «Грін-плаза» в торгово-готельний центр з додатковою кількістю 190-200 номерів комфортністю 4 зірки, - повідомив мер. - І сьогодні вже готельна мережа Rixos приступила до проектних робіт з перепланування і перепроектування цього об`єкту».

О.ЛУК’ЯНЧЕНКО також повідомив, що міська влада сьогодні проводить переговори з тими, що всіма є 16 готелями, «щодо яких ми повинні визначитися в підписанні гарантій і договорів з фірмою TUI Travel, яка займається розміщенням гостей й учасників Євро-2012». Він уточнив, що фірма TUI Travel уповноважена керівництвом УЄФА представляти інтереси Європейського футбольного союзу в готельному бізнесі під час Євро-2012.