прапори польща україна / Фото УНІАН

Польща планує в найближчі роки залучити додатково 1 мільйон трудових мігрантів з України, Білорусі та В'єтнаму, оскільки вони добре себе зарекомендували на ринку праці, сказав на круглому столі президент Союзу підприємців та роботодавців Польщі Цезарій Казмерчак.

"У найближчі роки Польщі буде потрібен 1 мільйон трудових мігрантів. І ми зацікавлені в мігрантах з трьох напрямків: Україна, Білорусь і В'єтнам. Це три групи працівників, які добре себе зарекомендували в Польщі, з ними не виникає жодних проблем", - зазначив Казмерчак.

Читайте такожУкраїнські заробітчани за рік скоротили офіційні перекази з-за кордону в півтора раза – до $2,5 мільярда

Відео дня

Він зазначив, що працівники з цих трьох країн найбільш законослухняні і не приїжджають з розрахунку на одержання допомоги, на відміну від жителів інших країн.

Також Казмерчак підкреслив, що, за підрахунками польського уряду, в країні вже працює 1 мільйон українців, які дуже добре інтегруються в місцеву культуру.

"Нам не потрібно займатися їх інтеграцією, вчити мови, вирішувати питання житла, оскільки вони добре з цим справляються самі. І польський уряд це прекрасно розуміє. Ми не хочемо приймати мігрантів з Північної Африки, які в більшості своїй не працюють", - зазначив він.