Ілюстрація REUTERS

Європейський парламент готовий прийняти рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій за пропозицією Єврокомісії.

Читайте такожУкраїнські експортери за рік використали 26 із 40 тарифних квот на безмитні поставки товарів до ЄС

Про це повідомляється на сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в Twitter із посиланням на слова голови комітету з міжнародної торгівлі Європарламенту Бернда Ланге в ході зустрічі з головою Мінекономрозвитку Степаном Кубівим у Брюсселі.

Відео дня

«Ми готові прийняти рішення про надання Україні додаткових торговельних преференцій», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2016 року ЄС виступив із пропозицією розширити квоти на експорт українського зерна, томатів, меду, добрив, взуття, матеріалів і металопродукції. Квоти буде збільшено терміном на три роки. Однак це рішення в комплексі має затвердити Європарламент, а також країни - члени ЄС.

У грудні 2016 року Україна закликала Європарламент прийняти це рішення, оскільки, за розрахунками Міністерства економрозвитку і торгівлі, воно дозволить збільшити обсяг українського експорту до ЄС на 100-150 млн дол.

Голова Представництва України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький прогнозує, що Європейський парламент уже наприкінці квітня може прийняти пропозицію Європейської комісії щодо збільшення торговельних преференцій для України.