Персик - користь і шкода для організму / depositphotos.com

Соковитий персик - один з улюблених фруктів українців, знайти його в магазині можна з липня по вересень. Найкраще купувати персики саме в сезон - так більше шансів зустріти натуральні плоди. Цінний персик не тільки плодами, а й кісточками - з них можна зробити косметичне масло. УНІАН розповість, що буде, якщо з'їсти багато персиків і як вживати їх без шкоди для здоров'я.

Раніше ми говорили про те, в чому користь і шкода кабачків для організму.

Чим корисний персик для жінок і чоловіків

Солодкий фрукт в складі містить велику кількість калію і фосфору - ці речовини підтримують опорно-руховий апарат. Наявність магнію забезпечує нормальний артеріальний тиск і регулює роботу судин. Ті люди, які регулярно вживають персики, мають знижений рівень холестерину в крові.

Відео дня

Якщо вам цікаво, як персик впливає на шлунок, то ми відповідаємо - позитивно. І м'якоть, і шкірка благотворно впливають на кишечник і покращують роботу шлунково-кишкового тракту завдяки високому вмісту клітковини.

Позитивний вплив мають персики і на шкіру, сповільнюючи процеси старіння. Каротин надає їй свіжий вигляд і природний рум'янець, допомагаючи бути більш стійкою до негативного впливу навколишнього середовища. Косметичні засоби на основі кісточок персика надають шкірі м'якість і пружність.

Користь персиків для вагітних

Окремим пунктом ми виділяємо ефект, який точно буде важливий майбутнім мамам - регулярне вживання персиків знижує ризики виникнення токсикозу або зменшує його симптоми. Звісно, підсумковий результат буде залежати від стану організму дівчини, але в цілому - така практика існує.

Також персики підвищують рівень гемоглобіну і заліза в крові жінки, а це важливий нюанс для здоров'я її і дитини. Вітамін С, вітаміни групи В, фолієва кислота, бета-каротин, залізо, марганець, цинк, магній, селен - всі ці елементи допомагають уникнути авітамінозу і покращують стан шкіри, а також нігтів і волосся.

Чим шкідливий персик з точки зору дієтологів

Фахівці стверджують, що персик потрібно обережно вживати людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту. Якщо у людини гостра стадія гастриту або панкреатиту, то даний фрукт краще взагалі виключити з раціону. Також персики протипоказані людям з діабетом. Стандартно, плоди заборонені тим людям, у яких індивідуальна непереносимість персиків, але це можна з'ясувати тільки шляхом тестування.

У день можна з'їдати не більше 6-7 персиків здоровим людям, а для тих, хто сидить на дієті, кількість зменшується до 4-5 штук.

Вас також можуть зацікавити новини: